abc

Project: Pan de Vida

Psalm 127:3 Kinderen zijn een geschenk van de HEER, de vrucht van de schoot is een beloning van God.

Christengemeente ABC Nederland

ABC Nederland heeft voor 2019  het project Pan de Vida uitgekozen om te ondersteunen. Een project dat  plaats  heeft in Peru. Dit is een land aan de westkust van Zuid-Amerika, een land met ruim 31 miljoen inwoners. Stichting Pan de Vida werkt onder de armste kinderen van Peru. Pan de Vida is het project van Carlos en Mariela van de Kamp.   De  zoon en schoondochter van Wilkin en Aukje van de Kamp. Er zijn in inmiddels 43 kinderrestaurants, waar ruim 3000 kinderen op  schooldagen een goede maaltijd krijgen en waar het Evangelie met ze gedeeld wordt. Daarnaast zijn er twee kinderdagverblijven   en  een kindertehuis.

Kinderrestaurants

Kindertehuis casa alegria (‘Huis van vreugde’) In 2014 is het kindertehuis geopend. Casa Alegria kan een veilig thuis bieden aan  maximaal achttien kwetsbare kinderen. Met een team van medewerkers wordt aan deze kinderen alle denkbare zorg gegeven die zij nodig  hebben. Bovendien worden deze kinderen in aanraking gebracht met Gods liefde, zodat herstel in hun jonge levens kan plaatsvinden.De  afgelopen jaren hebben Carlos en Mariela met hun medewerkers 43 kinderrestaurants opgezet om de kinderen en hun  ouders in de armste  wijken te helpen. Naast een gratis gezonde en voedzame maaltijd, wordt met de kinderen gebeden en wordt hen  verteld dat zij in Gods  ogen belangrijk en van grote waarde zijn.

Kinderdagverblijven   

Pan de Vida heeft twee kinderdagverblijven opgestart, in Arequipa en in Cajamarca. Deze zijn van grote waarde en voorzien in een behoefte voor de veelal alleenstaande moeders. Door hun kleine kinderen hier veilig achter te kunnen laten, in vertrouwde handen, hebben ze de mogelijkheid om te werken en zo hun gezinnen van inkomsten te voorzien. Er worden zo’n 25 kinderen dagelijks opgevangen in onze kinderdagverblijven. Al deze projecten van Pan de Vida bestaan volledig uit giften. Hoe mooi zou het zij als er nog meer kinderen opgevangen kunnen worden, nog meer kinderen te eten krijgen en een veilig thuis worden geboden. Bovenal dat deze kinderen mogen weten dat ze een geschenk zijn aan deze wereld door God gewild. Pan de Vida het ondersteunen waard. Meer informatie: www.pandevida.nl

Kinderrestaurants

Het leven voor veel kinderen in Peru is hard. Een kwart van de 30 miljoen inwoners leeft onder de armoedegrens. Ouders weten vaak niet hoe zij in de eerste levensbehoeften van hun kinderen kunnen voorzien. Voor veel kinderen is een ontbijt of warme maaltijd daarom niet vanzelfsprekend. Zij moeten zelf hun eten bij elkaar zien te krijgen.

 

wat zegt de bijbel

Hallo: Heb je vragen?

Click one of our representatives below to chat on Telegram or send us an email to info@abc-nederland.nl