abc

Omgaan met Voortdurende Zonde

omgaan met zonde en verleiding

Inhoud:

Voortdurende zonde

Hoe ga je als christen om met voortdurende zonden

Als christen heb je een nieuw hart gekregen, Je bent vervuld van de heilige geest. Een christen maakt dus positieve veranderingen mee,

Zolang we op deze wereld leven zal ieder mens te maken krijgen met zonde. De mens zal nooit helemaal vrij zijn van zonde

Het boek van Johannes

1 JOHANNES 1:8 BB

Als we zeggen dat we nooit ongehoorzaam (zonde) zijn aan God, houden we onszelf voor de gek. Dan leven we niet vanuit Gods waarheid

De wereld zondigt constant tegen God. 

Hoe kan dit?

Omdat mensen God niet kennen!

Het bijzondere aan een christen die echt opnieuw geboren is is niet dat ze zonder zonde zijn maar dat ze zonden in hun leven kunnen herkennen en vervolgens  hun zonden belijden.

Een christen zal daarom wel minder zondigen, maar zal nooit helemaal Zonder Zonde leven.

Eigenlijk is dit best bijzonder. We leven in een wereld vol met onreine wereldse zaken.

De huidige samenleving 2022 bestaat uit veel zonden. Zonde word gebruikt in advertenties, comedy films etc.

Er zijn weinig mensen die echt spijt hebben van hun zonde. Daarom zullen ze nooit om vergeving vragen.

Wanneer je christenen ziet die zonde herkennen er spijt van hebben en er ook verantwoordelijkheid voor nemen dan is het evident dat ze God kennen.

Er zijn weinig mensen die echt spijt hebben van hun zonde.

De kerk

De afwezigheid van de heilige geest

Wat we vandaag de dag zien is de werking van de Heilige Geest In de Mensen van God die echt hun hart aan de heer hebben gegeven.

En de afwezigheid van de Heilige Geest, in Mensen die wel zeggen dat ze hun leven aan God hebben gegeven, maar het in werkelijkheid niet echt gedaan hebben. Zij hebben dus niet echt doorgezet na het moment van bekering.

Maar als wij onze zonden bekennen, is God zo trouw en rechtvaardig ons die te vergeven.

Je zult altijd blijven zondigen

Dus  ook al ben je gelovig. Ben je bekeerd tot Christus, heb je hart aan hem gegeven. Je zult altijd blijven zondigen. Hopelijk zal het met de tijd een stuk minder zijn. En zul je ook groei meemaken, maar er zal altijd een zekere mate van zonden In ons leven blijven bestaan. We zullen er dus mee moeten leren afrekenen/leven en dat doe je door het belijden van je zonde.

Wanneer een christen zondigt, moet de christen de zonden bekennen en Vragen om vergeving.

Je zonden belijden

Het woord voor ‘belijden’ in de Griekse tekst houdt in: naspreken, dezelfde woorden zeggen, danwel zeggen wat er gebeurd is. Wanneer je zondigt, zeg dan aan God wat je fout hebt gedaan.

Vertel helder wat je fout gedaan hebt. Schuil niet achter alledaagse uitspraken zoals “Heer wilt u alstublieft mijn zonden vergeven. Amen.” Zonden moeten bij de naam worden benoemd. Zoek ook geen uitweg, verstop je nooit achter verontschuldigingen of verzachtende situaties en tracht jezelf nooit goed te praten. Zonde blijft zonde.

Vertel wat je verkeerd hebt gedaan, zo helder mogelijk. Zeg bijvoorbeeld: “Heer, ik heb vandaag slecht gepraat over een collega, maar dit was nergens voor nodig. Wat was dat onverstandig en fout van me!”

Je kunt vervolgens op vergeving rekenen mits je het meent.

Je hebt ongetwijfeld de volgende woorden gehoord:

  • Wilt U alle zonden vergeven die ik vandaag heb gepleegd.
  • Wilt U mijn zonden vergeven die ik waarschijnlijk heb gedaan.
  • Wilt U de ergste zonden vergeven die ik vandaag heb gedaan.

Dergelijke gebeden geven je misschien een goed gevoel, maar het zijn geen echte belijdenissen omdat ze veel te wazig zijn.

Naar alle waarschijnlijkheid kan God weinig doen met onbewuste zonden of die je misschien wel of niet hebt gedaan, en die je daarom niet kunt noemen.

Je kunt deze gebeden niet inzetten om je eigen hachje te redden.

Schuld bekennen voor God

Schuld bekennen voor God bestaat niet uit het oprakelen van formules, maar uit het benoemen van je zonden vanuit een houding van eerlijk oprecht besef van schuld. Door je zonden bij naam te noemoen en hardop uit te spreken erken je dat je aansprakelijk bent tegenover God. En daar gaat het om. Overdrijf het niet, door te denken dat je ieder woord of alles wat je doet tot in het kleinste detail aan God moet bekennen.

Het is belangrijk om steeds open te staan voor de stem van de Heilige Geest

Hoe dichter je bij God leeft, hoe kritischer je bewustzijn werkt. Het is belangrijk om steeds open te staan voor de stem van de Heilige Geest in je bewustzijn. Ook kun je regelmatig vragen of hij je eventuele onbeleden zonden te binnen brengt. Als Hij dat doet, kun je die bij het kruis brengen en daar laten.

Psalm 139:23-24

Mijn God, doorgrond mij, kijk in mijn hart, onderzoek mij, peil mijn gedachten. Dreig ik van u af te dwalen, breng mij dan terug op de weg naar u.

GNB1996"

PSALMEN 119 vers 11

Ik bewaar uw woord in mijn hart, zodat ik niet verkeerd tegen U zal doen.

Draai hem nu eens om

Ik bewaar uw woord niet in mijn hart zodat ik verkeerd tegen u zal doen.

Het woord van God is precies wat we nodig hebben. Het woord van God kennen is essentieel. Door het woord van God te bestuderen bescherm je jezelf tegen zonde.

één van de redenen waarom we zo weinig macht hebben over zonden is Omdat we niet genoeg tijd besteden aan het woord van God.

Een aantal vragen

  • Hoe kunnen we groeien in Christus?
  • Hoe kunnen we minder zondigen?
  • Hoeveel tijd besteedt jij aan het woord van God?

De meeste mensen aan wie je deze vragen stelt zullen toegeven dat  ze weinig tot geen tijd besteden om het woord van God te begrijpen. Tenminste dit is mijn persoonlijke ervaring.

Vergelijking

Je kunt niet het ontbijt missen Zonder dat je uiteindelijk later op de dag honger krijgt. Als je dan ook nog de lunch mist, zul je je al gauw zwak voelen.

Dat is een fysieke illustratie van een spirituele werkelijkheid.

Jij hebt het woord van God nodig

Hoeveel tijd besteed jij aan het woord van God?

Sommige Mensen denken dat het echt lastig is om groei mee te maken in Christus. Wanneer je ze vraagt of ze het woord van God dagelijks bestuderen dan zeggen ze zo simpel kan het niet zijn.

Maar beste lezer, beste Mensen, zo simpel is het wel. Als jij iedere dag tijd besteedt aan het woord van God door de bijbel te lezen en te bidden met de allerhoogste Dan zul je spirituele groei meemaken.

Als je het bestuderen van de Bijbel gaat verwaarlozen, Dan open je, je leven tot minder eenheid met Jezus en meer en meer met eenheid met zonde.

Het grondig bestuderen van de bijbel

Hoe zou je dat dan moeten doen?

Er zijn meerdere manieren. Om effectief de bijbel te lezen.

De meeste Mensen springen van hot naar her. Hier een hoofdstuk daar een hoofdstuk.

Deze manier van Bijbellezen kan het moeilijk maken om de wil van God (advies, raad van God) te leren kennen. Het is de bedoeling dat je het grotere plaatje gaat zien.

Als je nog nooit het nieuwe testament hebt gelezen begin dan met Mattheus.

Lees vervolgens helemaal door tot het boek van Openbaringen. En doe dit meerdere keren. Vervolgens ga je naar het oude Testament, en begin je met Genesis helemaal tot openbaringen.

Hou de structuur/discipline de rest van je leven aan. Besteed tijd aan het woord van God.

Of je nu één, twee of 3 hoofdstukken per dag leest. Het gaat erom dat je consistent en systematisch de bijbel doorneemt, Zodat je begint te zien hoe alle puzzelstukjes op zijn plek vallen. Zodat je God echt gaat te begrijpen. Je zult uiteindelijk het grotere plaatje zien van God. En het grotere plaatje Van Gods verlossing én Gods wil. Dit beste lezer is erg belangrijk.

JAKOBUS 1 vers 13 t/m 16

Maar je mag nooit zeggen dat Gód jou op de proef stelt. Want God kan niet door het kwaad verleid worden om iets slechts te doen. En Hij doet Zelf ook niemand kwaad om iemands geloof op de proef te stellen. 14 Maar elke keer als je in de verleiding komt om het verkeerde te doen, komt dat doordat de verlangens van je oude ‘ik’  aan je trekken. Ze proberen je mee te slepen. 15 Als je je daar niet tegen verzet, word je uiteindelijk inderdaad ongehoorzaam aan God. En als je niet langer gehoorzaam wil zijn aan God, brengt dat tenslotte de dood voort. 16 Houd jezelf niet voor de gek, lieve broeders en zusters!

Zonde is niet van God

Je moet je realiseren dat wanneer je op het punt staat om te zondigen dat het niet van God is en dat het niet samengaat met Gods wil. Zonde gaat niet samen met het karakter van God.

Zonde staat haaks op alles wat God is en verlangt en altijd zal zijn

Zonde is niet gewoon een foutje. Zonde is vijandigheid tegen God en tegen Gods doel voor mijn leven.

Daarom is het echt belangrijk om zonde te herkennen en goed te realiseren hoe erg zonde is.

Omgaan met voortdurende zonden

  • Je moet maken dat je wegkomt. Speel geen spelletjes met verleiding. Vlucht er vandaan
  • Mediteer er niet op en denk er niet aan
  • Maak het dood of zorg dat je wegkomt uit de betreffende situatie
  • Vluchten van zonden

 

Genesis 4-7 (Het Boek)

6 ‘Waarom ben je boos?’ vroeg de Here hem. ‘Waarom trek je zʼn kwaad gezicht? 7 Je zou vrolijk kunnen kijken als je maar doet wat goed is. Maar als je weigert te gehoorzamen, moet je oppassen. Want de zonde ligt op de loer, klaar om je leven te vernietigen. Maar als je wilt, kun je hem overwinnen.’

8 Op een dag stelde Kaïn Abel voor de velden in te gaan. Toen ze daar samen liepen, viel Kaïn zijn broer aan en vermoordde hem. We moeten realiseren dat Zonde net als een wild dier is. Als het op je afkomt wil het je verslinden.

Zonde staat haaks op alles wat God is

Zonde komt niet van God. Wanneer een persoon vraagt om iets voor hem of haar te doen en ik hou het tegen het licht van de bijbel aan en ik zie dat het niet conform de bijbel is en dat het niet Gods wil is dan moet ik juist handelen door tegen mezelf te zeggen: Dit is niet van God en daarom wil ik er niets mee te maken hebben.

Er is niets geen enkele verbintenis met zonde. We hebben niks gemeen met zonde.

Er is geen eenheid met duisternis met zonde en niet met de duivel. Leer daarom goed om zonde te herkennen. Wanneer misleiding komt is het niet van God. Daarom moet je het afwijzen.

Wanneer er een verleiding komt en het komt binnen in je gedachten zo van he kijk eens hier of he kom ga daar eens heen besef dan dat dit geen zonde is. Dat is een verleiding maar geen zonde. 

Wat je goed moet begrijpen is dat je niet teveel tijd moet verschillen op dergelijke momenten. Je kunt namelijk geen spelletjes spelen met zonde.

Speel geen spelletjes met zonde

Je gaat niet gezellig zitten om even een praatje te maken met een slang. Je moet meteen de kop eraf halen of maken dat je weg komt. Zo is het ook met zonde. Je kunt er niet mee redeneren. Het kan in slechts een paar seconden toeslaan.

Wanneer je verleiding voor het eerst ziet speel er dan niet mee. Wanneer het voor het eerst verschijnt aarzel dan geen moment om je uit de voeten te maken.

Zonde wil je vernietigen. De bijbel zegt: de duivel gaat rond als een brullende Leeuw. Hij is altijd opzoek naar iemand wie hij kan verslinden. Dus speel geen spelletjes met zonde.

Verleiding word pas een zonde wanneer je er aan toegeeft

Blijf weg van plaatsen waar het makkelijk is om te zondigen

Ga niet naar plekken toe waar zondigen makkelijk is.

Mensen die net zijn afgekickt van de alcohol willen graag clean blijven en krijgen daarom het advies om niet naar de plekken te gaan waar ze regelmatig naar toe gingen om te drinken.

 Dit gaat uitsluitend gepaard met het advies om niet naar dezelfde mensen toe te gaan waar je voorheen mee ging drinken.

Blijf er fysiek vandaan! Dit is erg belangrijk, net Als het gebruik van internet. Zet jezelf niet in een positie waarbij je Alleen kunt zijn met verleiding. Zorg dat je jezelf beschermt.

Je moet realiseren hoe zwak je bent. En hoe sterk de duivel is en hoe sterk zonde en lust zijn.

In de bijbel staat dat lust zonde brengt en dat zonde de dood brengt. Misschien denk je bij jezelf van ja maar ik ben een christen maar bedenk je dan goed dat zonde alsnog de dood kan brengen. Daarom moeten we waakzaam zijn.

Hoeveel gezinnen en zelfs predikers van het woord van God zijn gevallen voor de zonde. Met als gevolg gebroken gezinnen.  Ze zijn compleet vernietigd.

Hoeveel mannen die gebruikt zijn door God en die grote wonderen hebben verricht worden verleid door zonde? Heel erg veel.

Nog een belangrijke vers: Jakobus 1:17 herzienestatenvertaling

Elke goede gave en elk volmaakt geschenk is van boven en daalt neer van de Vader der lichten, bij Wie er geen verandering is, of schaduw van omkeer.

Jullie zijn God ontrouw geworden. Omdat jullie luisteren naar je slechte verlangens, zijn jullie vrienden van deze wereld geworden. Maar een vriend van deze wereld is een vijand van God!

Met betrekking tot verleiding:

 laat je niet verleiden al het goede wat je hebt al wat je ontvangt komt van boven het komt van de vader.

Laat je niet misleiden wanneer Het gaat over de goedheid van God.

Veel mensen denken dat verleiding van buiten komt, maar de Bijbel leert dat het in je eigen hart begint.

“Iedereen komt in verleiding door zijn eigen begeerte, die hem lokt en meesleept.” (Jakobus 1:14, )

Gods plan is het beste voor jou

God is goed en heeft iets beters voor jou. Van binnen en van buiten is het goed. Wat satan je bied is alleen van de buitenkant mooi maar rot van binnen.

Gods plan is het beste voor jou. Zelfs je fysieke verlangens zullen hierdoor verdwijnen. Wat de duivel je aanbied is een valse waarheid en een valse genade.

Wanneer zonde komt met mooie verhalen en misleiding realiseer je dan dat het niet van God komt maar dat het een goedkope kopie is ten opzichte van wat Gods plan voor jou leven is. Denk aan een mooie appel van de buitenkant maar een verrotte aan de binnenkant.

Alles wat God geeft is goed van binnen en van buiten. Het is door en door goed.

Dit is hoe je omgaat met verleiding

Gebruik wijsheid. Als jij 16 uur per dag wakker bent. (Een mens slaapt gemiddeld 8 uur per dag)

Dan leef je 16 uur per dag in de wereld achter de vijandige linie. Besef je dat?

Je ziet, voelt en hoort de wereld. Je wordt beïnvloed door de wereld, als je dan geen tijd besteedt aan het woord van God en dan bedoel ik aanzienlijk veel tijd besteedt aan God door het lezen van de bijbel en door te bidden en geen tijd besteedt in een goede kerk met andere christenen dan ga je het niet redden.

Wat je moet doen is het woord van God bestuderen je moet bidden voor kracht en je moet in een lokale sterke kerk zitten waar je onder het toezicht van ouderen staat die het beste met je ziel voor hebben. Met ouderen die het ware evangelie prediken.

wat zegt de bijbel

Hallo: Heb je vragen?

Click one of our representatives below to chat on Telegram or send us an email to info@abc-nederland.nl